Március közepe óta vagyunk önkéntes karanténban. Mivel vidéken a nagyobb élelmiszerláncok kiszállítása egyáltalán nem opció, így 2-3 hetes bevásárlással igyekszünk a minimálisra csökkenteni a szociális érintkezést másokkal. Ez kicsit nagyobb logisztikát kíván abból a szempontból, hogy kevesebb friss árut veszünk (a pazarlás elkerülése végett ezeket igyekszünk az első héten elfogyasztani), inkább a fagyasztott árura, a tartós élelmiszerekre és az ezekből való főzésre álltunk rá. Nem halmozunk: én békeidőben is 2-3 kg lisztnyi aranytartalékot tartok csak itthon, ami kettőnknek hetekre elegendő, az élesztőtől pedig rosszul vagyok, így újabban már csak sütőporos / szódabikarbónás tészták készülnek alkalmanként. Sütőnk nincs, de nem jellemző ránk a kenyérevés, így zsömlét szoktunk venni és azt fagyasztom le kisebb adagokban. (Ebből is többnyire csak 20 db-ot, ebből is látszik, hogy tényleg nem nagyon eszünk pékárut. :D)
De ha nincs halmozás és nem sütünk kenyeret, akkor miket eszünk? Én normál esetben is a zöldséges, esetleg sok zöldség + kis hús típusú ételeket preferálom, többnyire ilyeneket is főzök. Pár példát szeretnék Nektek ezek közül megmutatni: többségük viszonylag egyszerű étel, ami semmi extra alapanyagot nem igényel. Ha van rá igény, akkor szívesen írok hozzájuk később receptet is, csak írjátok meg, melyikre lennétek kíváncsiak.
A teljesség igénye nélkül:
Ezek mellett sok más dolgot is eszünk, hagyományos magyaros kaják kevésbé gyomornehezítő változatait és mindenféle levest (pl. japán misot) is.
Nektek mi a kedvenc gyorsan elkészíthető ételetek?