Karantin vol. 1.

Karantin vol. 1.

 2020.04.06. 00:02
Mit eszünk a karanténban? Karantén-kantin sorozat képekkel, igény szerint receptekkel

Március közepe óta vagyunk önkéntes karanténban. Mivel vidéken a nagyobb élelmiszerláncok kiszállítása egyáltalán nem opció, így 2-3 hetes bevásárlással igyekszünk a minimálisra csökkenteni a szociális érintkezést másokkal.  Ez kicsit nagyobb logisztikát kíván abból a szempontból, hogy kevesebb friss árut veszünk (a pazarlás elkerülése végett ezeket igyekszünk az első héten elfogyasztani), inkább a fagyasztott árura, a tartós élelmiszerekre és az ezekből való főzésre álltunk rá. Nem halmozunk: én békeidőben is 2-3 kg lisztnyi aranytartalékot tartok csak itthon, ami kettőnknek hetekre elegendő, az élesztőtől pedig rosszul vagyok, így újabban már csak sütőporos / szódabikarbónás tészták készülnek alkalmanként. Sütőnk nincs, de nem jellemző ránk a kenyérevés, így zsömlét szoktunk venni és azt fagyasztom le kisebb adagokban. (Ebből is többnyire csak 20 db-ot, ebből is látszik, hogy tényleg nem nagyon eszünk pékárut. :D)

De ha nincs halmozás és nem sütünk kenyeret, akkor miket eszünk? Én normál esetben is a zöldséges, esetleg sok zöldség + kis hús típusú ételeket preferálom, többnyire ilyeneket is főzök. Pár példát szeretnék Nektek ezek közül megmutatni: többségük viszonylag egyszerű étel, ami semmi extra alapanyagot nem igényel. Ha van rá igény, akkor szívesen írok hozzájuk később receptet is, csak írjátok meg, melyikre lennétek kíváncsiak.


A teljesség igénye nélkül:

  • Banános-zabos palacsinta kertből szedett szederrel ("Babacsinta", mert ez babakézbe készült :)
  • Csicseriborsó curry (a receptért köszönet Miminek! ♥ )
  • Húsmentes bolognai (paradicsom, répa, fokhagyma, vöröshagyma és brokkoli - én jobban szeretem, mint az eredetit!)
  • Spenótos nokedli fokhagymás tejföllel és sajttal
  • Sült tofu zöldségekkel, szezámmal, pirított tésztával (itt maradék soba tésztát használtam fel, de sima spagettivel is működik!)
  • Zöldborsós zabfasírt, sült zöldségek (krumpli, édesburgonya, hagyma), fokhagymás tejföl

Ezek mellett sok más dolgot is eszünk, hagyományos magyaros kaják kevésbé gyomornehezítő változatait és mindenféle levest (pl. japán misot) is.


Nektek mi a kedvenc gyorsan elkészíthető ételetek? 

Hozzászólások

kézműves
kézműves
kisvállalkozás
kisvállalkozás
garancia
garancia