Éljen a Föld Napja!

Éljen a Föld Napja!

 2020.04.22. 12:27
Az idei Föld napjára egy különleges grafikával készültem: ez a minta lesz az alapja az első jótékonysági kollekciómnak, amivel egy környezetvédelmi szervezetet szeretnék támogatni majd!

Talán már tudjátok, de a tavalyi évben anyukája lettem egy imádnivaló kisbabának. ♥ Jelenleg ő lett a mindenem: az éjjelem, a nappalom, de még az inspirációm fő forrása is!

Azt már a születése előtt tudtam, hogy szeretnék mosható pelenkát használni nála. Anyáink sokat tudnának mesélni erről, ami a legtöbb rémtörténettel ellentétben ma már egy egyszerűen használható, könnyen tisztítható, nem utolsó sorban pedig roppant csinos viselet a rengeteg színes mintának köszönhetően. Miután az idei évtől teljesen átálltunk erre az eldobható pelenkákról, azóta motoszkált bennem a gondolat, hogy szeretném ezt az érzést grafikába, s egyszersmind ékszerben megjeleníteni. 

Itt jött a neheze. Az első pillanattól a pelenkás földgömb volt az, amit el tudtam ehhez képzelni, de azt gondoltam, lehet, hogy ez kicsit sok lenne... Ezért inkább mindenféle mással kísérleteztem. Pislogó szemes pelenkák, I ♥ New York inspirálta szöveges próbálkozások... A második, feliratos verzióról kitűzők és egy fotó is készült a kedvenc merinói gyapjú pelenkánkkal, de a szemestől inkább megkímélnélek Titeket, mert az "ez egy pingvin?" még egy enyhe megjegyzés volt rájuk. :) 

Végül sok-sok mellékvágány után csak leskicceltem a pelenkás földgömböt és bevallom, szinte az első pillanattól IMÁDTAM! Néha nagyon nehezen elégszem meg egy-egy grafikával, de ez az első perctől kezdve szerelem volt, minimális korrekciókat végeztem csak rajta a digitális változat elkészülése óta. A kibújó, apró levelek, amik az utolsó elemek voltak a rajzomon pont olyanok lettek, mint hab a tortán: témába vágóak, ugyanakkor tovább gondolva cuki babahajra is asszociálni lehet rájuk.

S mi ez a jótékonykodás? Úgy érzem, alkotóként és főleg szülőként nagy felelősség hárul rám azzal, hogy korán megtanítsam a gyermekemet a környezetvédelem fontosságára. Éppen ezért az itt látható grafika egy most készülő jótékonysági kollekció alapjául szolgál, aminek az eladásaiból egy itthoni vagy külföldi szervezetnek / alapítványnak szeretnék adakozni. Ezzel szeretném viszonozni azt a sok jót, amit az elmúlt pár hónap elmélkedése és hulladékmentességre való törekvése, s legfőképpen Ti adtatok, ezért magas minőségben, ám számomra úgymond veszteségesen, jótékony célokra szeretném felajánlani az így beérkező bevételemet. Ennek elkészüléséig még egy kis időt kérek, mert nem szeretnék megalkudni és a csomagolást is szeretném a legkörnyezetkímélőbb módon elkészíteni - amint elkészülök, jelentkezni fogok a kollekcióval itt a blogon.

Addig is, amíg dolgozok a darabokon kérlek írjátok meg, Ti melyik környezetvédelmi szervezet számára ajánlanátok fel az így befolyó összeget? Bátran írjatok hazai és külföldi neveket is, ötleteljünk közösen!

Hozzászólások

kézműves
kézműves
kisvállalkozás
kisvállalkozás
garancia
garancia