Mindenmentes kényeztetés

Mindenmentes kényeztetés

 2020.05.11. 11:30
Ebben a bejegyzésben az ételérzékenységé lesz a főszerep, ugyanis a legutolsó kollekciómat az ezzel együtt élő embertársaim megsegítésére készítettem!

Nézzétek el nekem, hogy mostanság folyton csak szerelemprojekteket hozok: vannak olyan témák, amik ilyen vagy olyan módon, de személyesen engem is érintenek. Ezek azok, amiket a legjobban szeretek csinálni, ám sokszor a legnehezebben készülnek el - így történt ezzel a mintakollekcióval is, amit nagyjából a várandósságom első heteiben vetettem először papírra. Még jó, hogy nem egy időben született meg a kollekció a gyermekünkkel, mert igen hosszú ideig cipelhettem volna tovább a kisdinnyémet, ha a lassúságommal egyenesen arányosak lettek volna a testemben zajló biológiai folyamatok is. :)

Az előző bejegyzésemben már meséltem Nektek az én szuper keresztanyukámról, aki nem mellesleg ennek a kollekciónak a legfőbb ihletője: sajnos neki is alaposan meg kell néznie, hogy mit ehet meg és mit nem. S bár a sarki pékségben reggelizésről le kell mondania, a vicces és jópofa kiegészítőkről ha rajtam múlik, akkor nem! Tudom, hogy mennyire imádja a fiatalos darabokat (mondtam már, hogy pont most lett 24 éves? :), éppen ezért olyan kitűzőket szerettem volna neki tervezni, amik jópofák, egy csinos vagy laza szettet is feldobnak és nem mellesleg akár az adott étel miatt érintett gyerekek is viselhetik őket.

Úgy gondolom, hogy egy gyereknek sokkal nehezebb elfogadnia azt, hogy adott esetben nem fagyizhat vagy pizzázhat bárhol a barátaival. De talán azzal, hogy egy olyan kedves mintájú kitűzőt terveztem, ami speciálisan csak neki és a hozzá hasonlóaknak készült egy kicsit tudom enyhíteni a helyzet negatív mivoltát és mosolyt csalni a megszeppent arcokra. Plusz így a szülők számára is megnyugvást adhat az, hogy osztálykirándulás vagy táborozás alkalmával univerzális nyelven, képpel és angol felirattal (a 'no'-t még itthon is tudják, mit jelent!) ellátott kiegészítőkkel mutathatják meg a gyerkőcök, hogy mit nem szabad enniük és mikre érzékenyek.

Első körben a klasszikusokat készítettem el (glutén-, tej-, laktózérzékenység, cukorbetegség, valamint a vegán és zöldülj! mintákat), de tervben van a tojás-, a szója- és mogyoró, valamint az alkohol listára vétele is - utóbbit olyan fiataloknak és bohókás stílusú felnőtteknek szánom, akik például gyógyszerszedés miatt nem ihatnak semennyi alkoholt sem. A két különböző mintát különböző méretű kitűzőkre készítettem el (25 mm és 44 mm), de a nagy, figurás minta 58 mm-es kitűzőként is megállja a helyét, valamint tudok készíteni belőlük üvegbontós kulcstartót, matricát, akár ékszert is...

Mit szóltok hozzájuk? Ti milyen formában látnátok még szívesen ezeket a mintákat?

Hozzászólások

kézműves
kézműves
kisvállalkozás
kisvállalkozás
garancia
garancia